Oameni falsi

Ma tot gandesc de cateva zile la cat de falsi sunt oamenii…. Urasc oamenii falsi, dar banuiesc că ei au ceva de castigat din asta…sunt “prieteni” cu toata lumea.

Atentie! Nu confundati oamenii falsi cu cei diplomati. Este o foarte mare diferentă. E mare minune sa poti fi diplomat si e un castig si pentru tine. De aici nu mai este decat un foarte mic pas pana la “pupincurism”, dar na, fiecare face ce poate.

In fine, ideea era ca trebuie sa ai mare grija cu oamenii falsi pentru ca pe o parte sunt cei mai buni prieteni ai tai si pe cealalta te “sapa”. Au ei impresia ca o duci mai bine decat ei, ca ai mai mult de munca decat ei sau mai putin, ca esti mai laudat, mai apreciat si mai interesant decat ei…si tot asa…

Eu consider ca trebuie să inveti sa te faci placut, dar fara sa deranjezi pe nimeni, fara sa te inradacinezi prea tare…sa te vada colegii ca ai ajuns la munca si sa spuna “Buna dimineata, ce faci?”, sa zambeasca politicos si ss se limiteze la asta. Pe timpul zilei sa mai aveti cate discutii simple si neinteresante, mai fumaţi o tigara si cam atat.

Ce ar trebui sa stie colegii tai despre tine, in primul si in primul rand este ca te duce capul si ca nu ai venit sa iei locul nimanui. Daca mai adaugati si putina diplomatie si ceva respect pe ici pe colo, cred ca este reteta perfecta pentru a putea convietui in colectivul de la serviciu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu